Edu-lepeza

Kao dio naše edukativne lepeze, a na inicijativu samih polaznika, osmislili smo pakete edu-usluga za sve zainteresirane institucije, ustanove, udruge, družine ili neformalne skupine.

Što je to edu-lepeza?

Edu lepeza podrazumijeva gotov paket edukativne usluge koji uključuje: našeg edukatora (predavača) i predavanje o odabranoj temi (ovisno o paketu), naše tiskane radne materijale, naše digitalne radne materijale te u našoj organizaciji stanke uz okrjepu.
Ono što se očekuje od domaćina da osigura su: publika, adekvatna dvorana i LCD projektor s HDMI priključkom.
Zajedničkim snagama s organizatorom osiguravamo promidžbu događaja, otvaramo specijalizirani online prijavni obrazac ili čuvamo ekskluzivnost.

Naše edu-usluge se najčešće koriste:

 • kao dio većih događaja – kongresa, seminara, simpozija, konferencija i/ili tečajeva
 • na inicijativu mladih stručnjaka/studenata/ zaposlenika institucija koji se žele informirati
 • od strane poslodavaca (bolnica, klinika, fakulteta ili privatnih tvrtki) kada žele educirati zaposlenike/studente ili im po povoljnijim uvjetima osigurati mogućnost sudjelovanja u našim edukacijama

U sklopu edu-lepeze nudimo sljedeće pakete:

 1. MEDICINA
  • Kako napisati i objaviti znanstveni rad?
   • 90 min predavanje (HRV i/ili ENG)
   • Tijekom ovog predavanja, u 90 min se publiku ukratko upoznaje o tome kako svoju ideju preformulirati u hipotezu, pretražiti literaturu, odlučiti koja forma znanstvenog izražavanja je optimalna s obzirom na istraživanje. Pomoći i odgovoriti na najčešća pitanja odabira adekvatnog časopisa. Upoznajemo se s pretraživačkim bazama i indeksiranosti časopisa. Ukratko približavamo kako izgleda urednički i recenzijski postupak. Kako odgovoriti na urednikovo pismo ili recenzentovo mišljenje i u konačnici uspješno objaviti znanstvenu publikaciju.
   • Ovo je predavanje, s obzirom na primjere koje prikazujemo, namijenjeno primarno medicinskoj struci, ali korisno će svakako biti svima iz “biomedicinskog bazena”
  • Što sve čini jedan kvalitetan prikaz slučaja (engl. Case report)?
   • 45 min predavanje/seminar (HRV ili ENG)
   • Tijekom ovog interaktivnog predavanja, publiku će se upoznati sa znanstveno-stručnom formom: prikaz slučaja. Prikazat će se primjeri dobre i loše prakse. Ukazati na najčešće pogreške i razloge odbijanja od strane časopisa. Također će se prikazati najkvalitetniji časopisi specijalizirani za prikaze slučajeva. Koja je razlika ako pišemo prikaz slučaja za časopis od one kada slučaj prikazujemo na kongresima? Na kraju predavanja predviđeno je vrijeme za pitanja i odgovore iz publike.
   • Ovo je predavanje namijenjeno svim članovima medicinskog tima, ne samo liječnicima već i medicinskim sestrama/tehničarima, logopedima, psiholozima i dr.
 2. BIOMEDICINA
  • Kako napisati i objaviti znanstveni rad?
   • 90 min predavanje (HRV i/ili ENG)
   • Tijekom ovog predavanja, u 90 min se publiku ukratko upoznaje o tome kako svoju ideju preforumlirati u hipotezu, pretražiti literaturu, odlučiti koja forma znanstvenog izražavanja je optimalna s obzirom na istraživanje. Pomoći i odgovoriti na najčešća pitanja odabira adekvatnog časopisa. Upoznajemo se s pretraživačkim bazama i indeksiranosti časopisa. Ukratko približavamo kako izgleda urednički i recenzijski postupak. Kako odgovoriti na urednikovo pismo ili recenzentovo mišljenje i u konačnici uspješno objaviti znanstvenu publikaciju. Poseban naglasak stavljamo na multidisciplinarnost te vrednovanje autorstva ukoliko na istraživanju sudjeluje nekoliko različitih struka. Osim toga, predstavljamo naš  hodogram kako odabrati znanstveni časopis, ukoliko se tema istraživanja proteže na nekoliko znanstvenih područja.
   • Ovo je predavanje namijenjeno svim biomedicinskim strukama: medicini, stomatologiji, veterini, farmaceutima, PMF-ovcima, ERF-ovcima, ali i FER-ovcima i drugim članovima multidisciplinarnih timova.
 3. OPĆE KOMPETENCIJE
  • Sastavimo znanstveni životopis 21.st. & “brendiranje” znanstvenika
   • 45 min seminar (HRV ili ENG)
  • Što čini kvalitetan sažetak?
   • 45 min seminar (HRV ili ENG)
   • Tijekom ovog seminara, publiku upoznajemo kako napisati kvalitetan sažetak, na koja pitanja sažetak treba dati odgovor, što treba izostavljati. Uz “recepturu” kvalitetnog sažetka, publici ćemo prikazati koje su razlike između sažetka znanstvenog rada i sažetka koji se piše za kongrese. Na kraju ćemo prikazati primjere dobre i loše prakse te upozoriti na najčešće greške i propuste.
  • Prikaz rezultata i odabir adekvatnih boja
   • 45 min seminar (HRV ili ENG)
   • Tijekom ovog zanimljivog seminara mnogi u publici shvate da su godinama nesvjesno griješili. Za vrijeme ovog seminara cilj je upoznati polaznike o tome kada se koji tip grafičkog prikaza koristi za prikaz rezultata. Ukazat ćemo na najčešće greške prilikom odabira grafikona. Kao sastavni dio seminara nalazi se i edukacija o odabiru boja. Kada koristiti različite boje, kada druge nijanse iste boje, kako na ispravan način istaknuti pojedini rezultat? Kako odabrati boju pozadine na .ppxt prezentaciji? Kako odabrati adekvatne kontraste na plakatu? Na ova, ali i mnoga slična pitanja, ponudit ćemo stručne odgovore u trajanju od 45 min. Pred kraj seminara prikazat ćemo preko 30 primjera u kojima su autori odstupali od pravila hijerarhije boja i/ili su na krivi način prikazali rezultate. Na kraju je predviđeno vrijeme za pitanja iz publike.

Cijena pojedinog gostujućeg predavanja definira se s obzirom na mjesto održavanja tečaja (uključuje putne troškove predavača) i tip događaja. Za više informacija svakako nas kontaktirajte putem obrasca na dnu stranice ili e-maila: filip@mozak.hr (voditelj OZI-ja)


Gostujući tečajevi

Primjer gostujuće OZI-škole na KBC-u Zagreb

Uz gostujuća predavanja, u sklopu edu-lepeze nudimo i gostujuće tečaje, točnije naše OZI-Škole (Škole osnova znanstvenog izražavanja). Ova usluga uključuje dolazak edukatora (predavača) u Vaš prostor, naše tiskane radne materijale, naše digitalne radne materijale te u našoj organizaciji stanke uz okrjepu. Od domaćina se traži da osigura prostor (dvoranu) i LCD projektor/televizor s HDMI priključkom.

Kao i u našoj redovitoj OZI Školi, broj polaznika je ograničen na max 30 polaznika po grupi. U dogovoru s domaćinima Škola se organizira u dva ili tri nastavna dana. U oba slučaja se prolazi svih 14 tematskih jedinica Škole.

Popis tematskih jedinica – link

Cijena gostujućeg tečaja definira se s obzirom na mjesto održavanja tečaja (uključuje putne troškove predavača) te na broj polaznika. U ovakvim slučajevima odobravamo grupne popuste, a za više informacija svakako nas kontaktirajte radi detaljnih dogovora.

S obzirom na naš raspored i popunjenost, ljubazno Vas molimo da nas za OZI-Škole kontaktirate najmanje 45 dana ranije od željenog termina.