Filip Đerke

Filip Đerke, dr.med. univ.mag.

stalni predavač u OZI-ju
voditelj OZI programa

 

Filip Đerke, diplomirani je liječnik iz Zagreba, osnivač i voditelj ideje Osnove znanstvenog izražavanja. Tijekom svog školovanja, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu vodio je i organizirao mnoge stručne i znanstvene događaje, sudjelovao na više od 20 kongresa, pozvani predavač na mnogim događanjima. Do sada je objavio više od 30 različitih radova na hrvatskom i engleskom jeziku, nekoliko indeksiranih radova, te više od 30 sažetaka. Dobitnik je dviju Rektorovih nagrada Sveučilišta u Zagrebu i dviju Dekanovih nagrada Medicinskog fakulteta, Zahvalnice KBC-a Zagreb, pobjednik na međunarodnom natječaju EU programa “People2People” te još niza drugih priznanja.

Za vrijeme studija bio je urednik studentskog časopisa Medicinar, glavni i odgovorni urednik časopisa Gyrus, predsjednik znanstvenog odbora CROSS-a, voditelj Studentske sekcije za neuroznanost, predstavnik studenata u Fakultetskom vijeću te član nekoliko povjerenstava. Područja interesa su mu mozak, neurologija, kognicija, epilepsija te povezivanje umjetnosti i neuroznanosti. Rado sudjeluje u interdisciplinarnim timovima, član je nekoliko znanstvenih konzorcija, te voditelj programa “Zdravi mozak”, voditelj programa “Watch your Brain”. Savjetnik je u području upravljanja kvalitetom u zdrvastvu te konzultant za projektne dokumentacije i dizajniranja projekata. Član je European Academy of Neurology, American Academy of Neurology, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za neuroznanost, te Hrvatske kuće mozga.

U slobodno vrijeme vozi bicikl, trči, slika, proizvodi lavandino ulje i sirup od borovih izdanaka. Ljubitelj je umjetnosti te ga se često može sresti na izložbama i predstavama.